Kävinpä tässä päivänä muutamana kaupungin ainoassa alusvaateliikkeessä, kun oikein mainostivat, että heillä on nyt proteesiliivit alennuksessa. Ja kuinkas sitten kävikään?

Myyjä oli tietysti venäläinen ja puhui hoono soomi. Sanoin, että haluan proteesiliivit.

"Millaiset liivit sinä haluta?"

"Haluan mustat, sileät liivit kun nyt on nämä valkoiset pitsiliivit."

"Hjuva". Minut ohjataa sovituskoppiin ja myyjä alkaa roudata liivejä. Harmaita ja beigejä. Missä on pitsiä. En halua niitä. Kertaan uudelleen, millaiset liivit haluan. Käymme keskustelua liivien koosta, minä haluan suurempia kuin myyjä on valmis tuomaan. No ei mitään, sovituksen kauttahan homma selviää! Sanon, että haluan katsella myös uimapukuja.

"Uimapuku vai bikinit?" No uimapuku.

Selvä, myyjä tuo ne yhdet ainoat mustat proteesiliivit joita heillä on liikkeessä. Minä alan sovittamaan. En ole vielä ehtinyt edes siirtää proteesia, kun jo verhon takaa kysellään miten liivit istuvat. Hitaasti menee, oota nyt hetki! Liivit päälle ja toteamus, että tissi on kainalossa. Esittelen tulosta myyjälle. 

"No ei hjuva. Katson muuta."... hakee lisää liivejä, millä aikaa alan sovittaa uimapukuja...

Ensimmäinen "uimapuku" on bikinit. Sovitan kuitenkin, kun yläosa on toppimainen. Istuu tosi hyvin, mutta en pidä kokonaisuudesta koska on kaksiosainen. Sovitan sen yhden ainoan uimapuvun joka liikkeessä on tarjolla. Great. Nyt on tissi navassa. Taas esittelemään myyjälle, että ei nyt oikein ole hyvä. 

"Noo mikä vika?" No toi tissi on tuolla navassa! Myyjä ei huomaa puolieroa, joka on todella selkeä.

"Noo, sina ei sanoa millainen uimapukua haluat. Käykö bikini?" No EI!

Myyjä poistuu hakemaan lisää liivejä, ja tuo valkoiset jotka ovat kuulemma tosi hyvät ja istuvat, ja näitä voi sitten tilata mustana. Sovitan kiltisti. Meinaa tulla itku, tätäkö tämä on tulevaisuudessa? Ei löydy sopivaa uimapukua, ja jää kylpylät ja julkiset uimiset haaveeksi. Tissi on joko kainalossa tai navassa, kamalaa. Tippa pyrkii linssiin ihan väkisin. Mutta eikun seuraavaa vaatetta niskaan.

Voi tsiisus. Proteesi ei edes mahdu taskuun, vaan tursuaa joka suunnasta. Liivit puristavat ja näyttävät kamalalta kaiken kaikkiaan. Ja taas esittelemään myyjälle.

"Tää ei nyt oikein ole hyvä, on liian pienet..."

"Kylla tämä on sinun koko. A minulla ratkaisu! Tässä. Laitetaan vähän pitsiä! Tämä lisäosa."

WTF?!?!? Onkohan tämä myyjä nyt ihan ajantasalla?!?!? Totean, että tässä ei nyt lisäpitsit auta, kun liivit ovat LIIAN PIENET.

"Tämä on sinun koko." Joo... Selvä... Nyt ei enää itketä. Nyt kiukuttaa. Vika ei olekaan minussa ja proteesissa, vaan asiantuntemattomassa myyjässä.

Kun saan omat vaatteet päälle ja poistun kopista, myyjä sinkoaa paikalle esitteen kanssa. Esittelee kaikki proteesiliivit joita heillä on valikoimissa, ja joita on mahdollisuus tilata. Kyselee kuvien perusteella, mikä malli minulle sopii. No kas kun on vähän vaikea sanoa sovittamatta. Liivejä on kuulemma mahdollista tilata sovitukseen. Alan kiinnostua, ja selaan katalogia. Vaihtoehtoja on paljon. Myyjä omii esitteen, ja valikoi kolme mallia. Yksi on se kamala tursotin, jota kovasti tyrkyttää minulle mustana. Sanon, etten halua sitä liiviä. 

"Noo, sitten sina valita yksi liivi, jonka mjinä tilata sovitukseen." Ai yksi? Kaikista? Okei... Valitsen yhden, vaikka en ole enää varma, haluanko tulla takaisin kyseiseen kauppaan. En ainakaan tämän myyjän asiakkaaksi.

"Hjuva. Menee kaksi viikkoa. Tulee tekstiviesti.".

Meni kaksi päivää, nyt puhelimeen kilahti viesti, että liivit ovat saapuneet. Pitänee mennä sovittamaan...