Miulla on ollut tämän sairauteni kanssa kolme rankkaa päivää. Ensimmäinen oli luonnollisesti se kun sai tietää saraistuneensa. Sitten se kun selvisi, että on HER-2 positiivinen. Ja sitten on eilinen.

Kävin eilen ensimmäisessä fysioterapiassa, koska vasen käsi on alkanut turvotella. On lymfaödeema kuulemma. Saan käsivarteen tukihihan, käteen tukihansikkaan. Tilasin mustat, koska jos jotain ei voi häivyttää, korostetaan sitä! Samalla sain kaksi A4-liuskaa täynnä "vältä näitä" ohjeita. Heti ensimmäisiä ohjeita oli "vältä fyysistä rasitusta". Ööö... mulla on oma talli. Mätän siellä pa**aa joka päivä muutaman tunnin, roudaan heiniä ja rehusäkkejä ja kuivikkeita ja haravoin ja lakaisen ja.. Juu ei käy. Siis mitä? "Tallityöt ovat liian rankkoja tuolle kädelle. Karsinansiivous loppuu nyt heti." 

Ja sitten itkettiin. Ei tule meille ikiomaa tallia. Ja loppuu tallin pito tuossa vuokratilassakin jollain aikavälillä. Ei tule harrastuksesta työtä. Ikinä. Jumpata pitää, mutta ei painoa kädelle. Ei kanneta mitään painavaa, ikinä. Ei pestä ikkunoita, ikinä. Ei siivota karsinoita, ikinä. Koskaan ei pitäisi sanoa "ei koskaan", mutta kun kävin lueskelemassa miten lymfaödeemaa hoidetaan, niin tuli aika lohduton olo. Tuo hevostalli on ollut miun unelma ja henkireikä. Ja kaikki hevosihmiset tietävät tässä vaiheessa, että ei ole taloudellisesti järkevää pitää tallia ja palkata sinne joku ulkopuolinen tekemään hommat. Tämä on miulle tosi kova paikka. Luojan kiitos hevosharrastusta ei tarvitse kokonaan lopettaa! Ajaminen ja ratsastaminen on edelleen ihan sallittuja asioita. Ja nyt alkaa tuntua siltä, että fyysisesti on siinä kunnossa, että ehkä kohta jo kestäisi hevosen selässäkin jos sinne kiipeää.

Mutta tuo talli... Terveys on tärkein. Ja vaikka tuo tallin on miulle henkisen terveyden kannalta tosi tärkeä, taitaa fyysinen terveys nyt ajaa ohi. Niin kauan kuin miulla on apuvoimia karsinansiivoukseen, tuossa pysytään. Ehkä miun on alettava suunnitella pihattotallia, jossa hommat toimii Avantilla, eikä ole karsinoita siivottavana..?